Sarajevo Publishing – Donacija našoj školi

Sarajevo publishing je izdavačka kuća koja u cijeloj federaciji održava prezentacije svojih udžbenika, pa su tako i u našoj školi imali prezentaciju. Učenici i nastavnici naše škole koriste udžbenike ove izdavačke kuće. Udžbenici su kvalitetni, što je rezultiralo idejom da se naša saradnja proširi i da se na ovaj način zadovolje potrebe škole i naših učenika, te opremimo kabinet hemije i fizike.

Ovo je prvi vid saradnje naše škole i Sarajevo publishing-a. Prvi dio realizacije ovog projekta, opremanja kabineta hemije i fizike, a drugi dio realizacije projekta će biti početkom školske godine, kada ćemo dobiti i ostatak potrebnih sredstava za ove kabinete.

Danas je trend u obrazovanju usmjeren ka uspostavljanju škole i nastave u kojoj će učenici aktivno učestvovati. U aktivnoj očiglednosti treba omogućiti učenicima da sami upoređuju, analiziraju, sintetiziraju, sude i zaključuju. Upravo u tom smislu će biti poboljšan standard obrazovanja i postignuta očiglednost iz predmeta hemije i fizike.

Predstavnici Sarajevo publishing posjetili su našu školu i uvjerili se u primjenu doniranih sredstava.

 

U budućnosti očekujemo još ovakvih saradnji sa Sarajevo publishing.

Categories:

Tags:

No responses yet

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

KONTAKT

JU OŠ "Enver Čolaković" Breza
Šehidska br. 32
71 370 Breza
Tel/fax: +387 32 465 315
E-mail: os.envercolakovic@gmail.com